Hálózati aktív és passzív eszközök szállítására írt ki kétfordulós közbeszerzést a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF), de egy kitöltendő excell táblára félreérthető utasítást adott az ajánlattevőknek, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette az eljárást lezáró döntést, és 2 millió forintra bírságolta az ajánlatkérőt - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján olvasható.
A múlt év végén megjelent felhívás 48 hónapon belül, 3,2 milliárd forint értékben kívánt hálózati aktív és passzív eszközöket beszerezni. A felhívás két részből állt, az elsőre csak egy gyártó, míg a másodikra legfeljebb három gyártó eszközeivel lehetett pályázni.
Az első fordulóban 21 cég jelentkezett ajánlattételre, az első részre 9, míg a másodikra 18 cég adhatott konkrét ajánlatot a második fordulóban. A második forduló több tárgyalási szakaszból állt, először a szerződéses feltételeket határozták meg, a végén pedig már csak az áron lehetett módosítani. A végső eredményhirdetéskor vesztes hét cég fordult jogorvoslatért a KDB-hez.
A KDB - ideiglenes intézkedésként - felfüggesztette a szerződéskötést, majd megvizsgálta az eljárást. A jogorvoslatot kereső cégek mindahányan ugyanazt a hibát követték el: a jótállási időt - az ajánlatkérő által a rendelkezésükre bocsátott - excell tábla második oszlopába rosszul írták be.
A tábla olyan volt, hogy az első oszlopba beírt adatokat a program automatikusan áttette a második oszlopba, tehát a kettőnek azonosnak kellett lennie. Ezt azonban a 28 ajánlattevőből csak 3 értette meg, így a többség a második oszlopot maga töltötte ki, hibásan. Ennek az volt az oka, hogy az első oszlopba tett beszúrás blokkolta az automatikus másolást.
A KDB ezt túlzott meghatározottságú feltételnek mondta ki, és jogellenesnek nyilvánította. Az eljárást újra kell értékelni.
(MTI)

Címkék: antimagyarizmus anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr822113200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása