Dezertőrnek minősül, aki félkatonai, félrendőri szervezetek felé hajlik el a rendőrök közül Orbán Viktor miniszterelnök szerint. Orbán erről a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén beszélt a budai Várban.

A rendvédelemben dolgozóknak feddhetetleneknek kell lenniük - mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap a Rendőrtiszti Főiskola tisztavatási ünnepségén, a budai Várban. Orbán - hasonlóan a néhány héttel ezelőtt katonák előtt elmondott beszédéhez - kijelentette: a rend és biztonság garantálását semmilyen félkatonai, félrendőri szervezet nem vállalhatja át az állami rendvédelmi szervektől. "Aki önök közül ilyen (...) irányba elhajlik, dezertőrnek minősül" - mondta a résztvevőknek.

A végzett hallgatóknak Orbán azt mondta, kivételezett helyzetben vannak, mert tanulmányaikat már a nemzeti együttműködés rendszerében fejezik be, és kezdik meg pályájukat.


Orbán részletesen beszélt a rend fontosságáról, szerinte a szabadság rend nélkül nem más, mint nyomasztó káosz. A rend és a közbiztonság megteremtését nevezte az egyik legfontosabb nemzeti ügynek. Szerinte ez lehet az alapja a gazdaság talpra állításának, a munkahelyek teremtésének, az egészségügy megmentésének, a szociális biztonság helyreállításának. Orbán szerint az emberek "azt várják, hogy ne kelljen félniük", és azt is elvárják, hogy senkinek se legyen lehetősége arra, hogy kivonja magát a felelősségre vonás alól.

A főiskolán végzett 110 hallgató a Kapisztrán téren, a Szent Korona másolata előtt tette le az esküt. Közülük 81-en a rendőrséghez, 7-en a büntetés-végrehajtáshoz, 14-en a katasztrófavédelemhez, 8-an pedig a vám- és pénzügyőrséghez kerülnek.

Orbán korábban a Honvédség állománygyűlésén jelentette ki, hogy dezertőrnek számítanak azok a katonák, akik belépnek a Magyar Gárdába. Az [origo] által megkeresett hadijogász szerint azonban a dezertálás emlegetése ebben az esetben túlzó, bár a betiltott társadalmi szervezetbe belépő katonákat lehetne büntetni.

(MTI)

Címkék: magyar orbán viktor főiskola gárda tisztavatás rendőrtiszt rendőrtiszti

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr922113235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása