A fejlett és a fejlődő országok (G-20) vezetőinek csúcstalálkozója elleni tüntetésen szombaton randalírozók Torontóban összecsaptak a rendőrökkel.
A szakadó esőben több ezer békésen menetelő tüntető közül feketébe öltözött, maszkos randalírozók törtek ki, felgyújtottak egy rendőrautót, baseballütőkkel betörték egy bank, egy étterem és több üzlet, valamint a rendőrség ablakait.
Előzőleg a rohamrendőrök visszaszorították tüntetők egy csoportját, akik megpróbáltak áthatolni a G20 csúcstalálkozója helyszíne körül emelt kordonon. A mentők szóvivője szerint legalább hárman megsebesültek.
A szombati tüntetés szervezői 10 ezer résztvevőre számítottak, de csak mintegy 5000-en jelentek meg. A tüntetők a csúcstalálkozó költségeit kifogásoló jelszavakat skandáltak és szegények védelmét sürgették.
A rendőrség elmondta: szombat délutáni adatok szerint június 18. óta összesen 40 embert vettek őrizetbe a csúcstalálkozóval kapcsolatban. A rendre becslések szerint Kanada minden részéből Torontóba vezényelt 19 ezer rendfenntartó vigyáz. A csúcstalálkozó biztonsági költségeit több mint 900 millió dollárra becsülik.
(MTI)

Címkék: g20 tanácskozás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr502113737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása