Az alábbi hírből kiderül, hogy a tiszaroffi gyilkost (nagyon helyesen! Így kell csinálni, bőrszíntől függetlenül) életfogytra ítélték. A már nem gyerekkorú (felbujtásban, ill. a bűnjelek eltávolításában aktív) segítőjét pedig gyakorlatilag felmentették.

Hogy miért olyan érdekes ez? Azért, mert a(z életfogytra ítélt) gyilkos fehér. Igaz, elcigányosodott, de származását tekintve nemcigány. A (felmentett) bűntárs meg színes.

Így már menten érthető lesz az, hogy miért mentették fel a gyilkosságban aktívan segédkező szukát, és miért ítélték életfogytra a gyilkost. Ha ez utóbbi cigány lett volna, egyáltalán nem kizárt, hogy felmentik (Kozák Rajmund), de legalábbis max. pár évet kapott volna. Ha meg a barátnője lett volna fehér, és neadjisten cigányt gyilkolnak meg, akkor segítője is minimum 10-15 évet kapott volna, mert biztosan belekeverték volna a rászístá szálat is. Hadd utaljunk megint a barcsi srácok ítéletére – ott egy egyszerű (és valószínűleg nem egészen ok nélküli – nem kizárt, hogy az „áldozatok” zsebtolvajok vagy szexuális szolgáltatásaikat túl rámenősen kínáló örömlányok voltak) pofonért pár év letöltendőt kaptak az amúgy rendesen tanuló, büntetlen előéletű srácok, mert, ugye, ha egy fehér felpofoz egy orkot, abban biztosan benne van a rászízmus is.

Nem érzik azt a Kedves Olvasó, hogy ez az ügy is kettős mércétől bűzlik, ill. hogy a bíróságok ítélkezésén, finoman szólva, nem látszik meg a pintéri „rendcsinálás” eredménye? Ugyanúgy felmentik a cigányokat, mint Orbánék hatalomra kerülése előtt, és ezzel is tovább uszítják őket bűnözésre. Pedig ők is beláthatnák, hogy – amint azt ITT is megírtuk – a rendcsinálásnak legolcsóbb és leggyorsabb módja a felháborító kettős mérce megszüntetése, és a cigányok legalább olyan szintű büntetése lenne, ahogy a fehéreket ítélik el. Nem, Pintér még ezt sem képes megérteni.

Az eredeti cikk:

Az egyik kést a torkában hagyta, a másikat a mellébe törte


Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki tavaly gyilkolt meg egy idős asszonyt Tiszaroffon.


Egyetlen felbontott doboz tic-tac cukorka, néhány szem alma, fél zacskó cukor, kevéske liszt és némi teasütemény volt a zsákmánya a kegyetlen gyilkosnak. Továbbá egy ötezres bankó és egy kopott, agyonhasznált, kis értékű mobiltelefon. Az elrabolt tárgyak összértéke még két utóbbi tárggyal együtt sem érte el a tízezer forintot. Sajnos azonban ennyi is elegendő volt annak a most 27 éves fiatalembernek, aki mindezekért brutális kegyetlenséggel megölt még tavaly év elején egy 86 esztendős, védtelen, idős asszonyt. Azt a szépkorú hölgyet, aki őt gyermekkora óta lelkiekben és anyagiakban egyaránt segítette, támogatta.

Kóros elmeállapot semmilyen formában nem áll fenn. Ezt állapította meg a felkért igazságügyi elmeorvosi szakértő N. Ferencnél, aki még 2009. január 5-én oltotta ki egy 86 esztendős asszony életét Tiszaroffon. Az első fokú ítélet kihirdetésével befejeződött a most 27 éves fiatalember büntetőtárgyalása a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróságon. A férfival szemben előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés volt a vád.

A nem jogerős ítélet szerint az idős hölgyet olyan brutális támadás érte, amelyben már az egyes támadásrészek is külön-külön halálosak lettek volna. A tárgyalássorozaton kiderült, az elkövető két késsel többször is megszurkálta az idős hölgyet úgy, hogy egyet közben az áldozata torkában hagyott, a másikat pedig olyan erővel döfte az asszonyba, hogy a penge annak mellkasába tört bele. Mindezek előtt ráadásul úgy hallgattatta el a nénit, hogy a házba lépéskor tűzifával, majd már a szobába belökve, az áldozat járókeretével ütötte-verte annak fejét.

N. Ferenc gyermekkora óta ismerte az idős hölgyet, aki olykor házimunkáért adott ételt, vagy kérésre pénzt a számára. Vallomása szerint a férfi már 2008. karácsonyán elhatározta, hogy bármi áron, de pénzhez jut. Barátnője, a bűncselekményben bűnpártolással megvádolt fiatalkorú K. Anita, valamint annak unokabátyja, T. Gábor — ellene más bűncselekmények miatt körözés volt érvényben — is bátorították. Mondván: az ismerős nénit rabolja ki, mert az könnyen beengedi őt a házába. Miután N. Ferenc végzett az emberöléssel, kedveséhez ment, akinek elmesélte szörnyű tettét. A fiatal barátnő a férfi ruházatának kimosásával és eltüntetésével próbálta barátját megmenteni az igazságszolgáltatás elől.

Víghné Tigyi Anikó bírónő N. Ferencet előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte, első fokon. A bűnpártolással megvádolt fiatalkorú K. Anitát 2 év próbára bocsátásra ítélte és pártfogó felügyelet alá helyeztette. A jogerős ítéleteket a Debreceni Táblabíróság fogja meghozni másodfokon.
(MNO)

Címkék: cigánybűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr712114734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása