Vona Gábort választhatja újra pártelnökké mai tisztújító kongresszusán a Jobbik Magyarországért Mozgalom, amely alapszabályát is módosítja.
Novák Előd alelnök tájékoztatása szerint a tisztújítás a pártelnök mellett a hat alelnökre terjed ki, és amiatt vált szükségessé, mert a Jobbik tisztségviselőit két évre választják, és az érintettek mandátuma most járt le. A több mint 800 fős kongresszus titkos szavazással dönt az új elnökségről, a hat alelnöki posztra 12 jelölés érkezett az alapszervezetektől, az elnöki posztért egyedül Vona Gábor jelenlegi elnök, frakcióvezető indul. A testület új etikai és számvizsgáló bizottságot is választ.
A Jobbik kongresszusa dönt arról az alapszabály-módosító javaslatról is, amelynek alapján a párt "baráti köröket" hozna létre határon túli országokban, "elsősorban elcsatolt országrészekben" - közölte Novák Előd.
(MTI)

Címkék: kongresszus jobbik tisztújítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr122111328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása