Egyhangúan Tarlós Istvánt választotta főpolgármester-jelöltnek a Fidesz budapesti választmánya. Jelöltségét az országos választmány július elején hagyja jóvá, Tarlós augusztus 20-tól kezd bele kampányába. A Fidesz-KDNP fővárosi listáját az önkormányzati választáson Tarlós vezeti, őt Pokorni Zoltán, majd Pesti Imre követi.

Tarlós Istvánt javasolja a párt főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya. A döntésről maga Tarlós István számolt be a testület szombati ülése közben. Mint mondta, a döntés egyhangúnak tekinthető, mivel az egyetlen tartózkodó szavazatot ő adta le, a többiek támogatták megválasztását.

A politikus közölte, hogy kampányát augusztus 20-án kezdi meg, előtte azonban - várhatóan július első napjaiban - az országos választmánynak még jóvá kell hagynia a jelöltségét. A négy éve függetlenként induló Tarlós úgy fogalmazott, hogy az önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP pártonkívüli jelöltje lesz.

A budapesti választmány arról is döntött, hogy Tarlós István főpolgármester-jelöltként vezetheti a Fidesz-KDNP fővárosi listáját az önkormányzati választáson. Őt Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester, Pesti Imre országgyűlési képviselő, Rogán Antal V. kerületi polgármester és György István parlamenti képviselő követi a 26 nevet tartalmazó listán, amelyet 45 igen szavazattal, 13 nem ellenében fogadott el a testület. A sorrendet az országos választmánynak még jóvá kell hagynia.

(MTI)

Címkék: választás pokorni tarlós zoltán istván önkormányzati

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr112111947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása