Sok jelölést kapott, mégsem indul az MSZP tisztújításán Szekeres Imre, a párt leköszönő alelnöke, mert szerinte a pártvezetés egész embert kíván.

Nem indul a MSZP tisztújításán Szekeres Imre, a párt alelnöke. Döntését már a párt jelölőbizottságával is közölte, és azzal indokolta, hogy a jelenlegi helyzetben olyanoknak kell vezetniük a pártot, akiknek csak ez a dolguk - mondta szombaton az MTI-nek. Szerinte az ő feladata az, hogy ebben támogassa őket. Szekeres azt mondta, magas számú jelölést kapott, ami arra ösztönözte, hogy foglalja össze, szerinte milyen feladatokat kell elvégezni, függetlenül attól, hogy kik és milyen pozícióban vannak. Az erről készült anyagot átadta a jelölőbizottságnak.

Az MSZP elnöksége a választások után felajánlotta lemondását, majd a párt májusi kongresszusán július 10-re halasztották az eredetileg június 6-ra tervezett tisztújítást. Az MSZP jelölőbizottságához 150 személyre összesen 1650 jelölés érkezett. A testület szombaton kezdte meg a több mint ötven jelölt meghallgatását, akik az elnökségbe és a különböző posztokra kaptak jelöléséket. Közülük az lesz jelölt a július 10-i választáson, akit a jelölőbizottság egyharmada támogat.

A párt elnöki posztjára Mesterházy Attila a legesélyesebb jelölt. Simon Gábor választmányi elnök szombaton az MTI-nek elmondta: a posztra nemcsak Mesterházy kapott jelöléseket, de ő az egyetlen, aki már bejelentette, hogy vállalná a posztot.

(MTI)

Címkék: mszp imre attila tisztújítás szekeres mesterházy pártpolitika

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr222111755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása