Ismeretlen tanú vallott Mészáros Norbert és Vukasin Poleksic ellen, ez alapján hozott kemény ítéletet az Európa Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága, állított a montenegrói IN TV-nek adott nyilatkozatában a Debrecen válogatott kapusa. Poleksic reménykedik, hogy a nyolc nap múlva esedékes újabb tárgyaláson meghallgatják a mellettük tanúskodókat is.

Nyolc nap múlva újabb tárgyalásra kerül sor Vukasin Poleksic és Mészáros Norbert ügyében. A Debrecen két labdarúgóját pénteken az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága első fokon eltiltotta és komoly pénzbírsággal sújtotta, miután a testület szerint nem tettek eleget a jelentési kötelezettségének, amikor megpróbálták őket megvesztegetni.

Mészáros Norbertet 2011 végéig, Vukasin Poleksicet 2012. június 30-ig szóló eltiltást kapott, s bár a debreceni vezetők és Mészáros nem akart nyilatkozni, Poleksic a montenegrói IN TV-nek beszélt az ügyről.


"Nem tudom, ki áll az ügy mögött, de abban biztos vagyok, nem fogja tudni bebizonyítani állítását. Egy számunkra ismeretlen tanú jelent meg, aki rólam és Mészárosról hazugságot állított. Rettenetesen dühös vagyok, főleg azért, mert az UEFA illetékesei nem ismerték el a bizonyítékainkat" - mondta a montenegrói válogatott kapus.

Poleksic elmondta, a következő meghallgatásra nyolc nap múlva kerül sor.

"Csütörtökig számtalan klub érdeklődött utánam, most egy másodperc alatt minden megváltozott. Tényleg nem tudom, mit mondjak, de Isten színe előtt vallom, tiszta vagyok, nem csináltam semmi törvénytelent. Csak remélni tudom, kiderül az igazság."

A montenegrói tévé információja szerint a két labdarúgót a Debrecen-Fiorentina Bajnokok Ligája (3-4) mérkőzés miatt büntették meg, az interjúban Poleksic reméyét fejezte ki, az UEFA meghallgatja az ő tanúikat is és enyhíti a büntetést.

A játékosok jogi képviselője elmondta: az UEFA fegyelmi bizottságának eljárása során az volt megállapítható, hogy egyetlen DVSC-mérkőzéssel kapcsolatosan sem valósult meg vesztegetés vagy fogadási csalás, amit szerinte az UEFA nemzetközi fogadási monitoring rendszere is igazolt.
 
Az UEFA szabályzata alapján a büntetés fellebbezésre tekintet nélkül azonnal hatályba lép.

A Debrecennel kapcsolatban nem a mostani az első bundagyanú. A Nemzeti Sport május 5-i száma arról írt, hogy az UEFA a magyar bajnok svájci Young Boys elleni, 2008-as UEFA-kupa-párharcát is vizsgálja. A sorozat selejtezőjének második fordulójában a Debrecen kettős vereséggel esett ki, a 4-1-es svájci vereség után a hazai visszavágón 3-2-re veszített.

(origo)

Címkék: magyar foci dvsc uefa mészáros norbert poleksic bundabotrány vukasin

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr592111354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása