Az őt pocskondiázó nézők felé köpött, majd sérülésre hivatkozva visszalépett döntő játszmában a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában a 31. helyen kiemelt Victor Hanescu. A román teniszező komoly büntetésre számíthat.
Súlyos pénzbüntetésre számíthat, s lehet, jövőre el sem indulhat Wimbledonban Victor Hanescu. Az angol nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában a 31. helyen kiemelt román teniszező ugyan megnyerte az első két játszmát, ám a német Daniel Brands egyenlített, és a döntő játszmában, 0:3-nál Hanescu lábsérülésre hivatkozva feladta a meccset.
A játékos azonban lehet, nem is emiatt fejezte be idő előtt a mérkőzést, a lelátóról négy részeg ugyanis folyamatosan inzultálta, angol lapok szerint lecigányozta, emiatt Hanescu látványosan a nézőtér felé köpött.
A mérkőzés végén a játékvezető emiatt nem fogott vele kezet, s bár a négy részeget a rendőrök letartóztatták, a köpés kirívóan sportszerűtlen viselkedésnek számít a konzervatív All England Club szabályai szerint.
A szóvivő szerint maximum 10 ezer dolláros büntetéssel és egyéves eltiltással sújthatják Hanescut. Utoljára ilyen botrányra 1995-ben került sor Wimbledonban, amikor Jeff Tarangót folyamatosan inzultálták a szurkolók, s amikor a mérkőzés vezetője őt sújtotta büntetőponttal, levonult a pályáról.
(Origó)

Címkék: sport román tenisz

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr472112098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása