Busás jutalmat kaptak az előző, szocialista kormánytól az Országos Választási Iroda (OVI) vezetői a tavalyi európai parlamenti választások után olyan feladatok elvégzéséért, amelyek egyébként is a munkakörükben szerepeltek - derül ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden közzétett jelentéséből.

Az iroda tagjai közül 48-an kaptak jutalmat a voksolás után - olvasható a Magyar Hírlapban. Ezek összege átlagosan 521 ezer forint volt, de például a testület azóta már nyugdíjba vonult elnöke, Rytkó Emília bruttó 2,6 millió forintot, helyettese 1,8 milliót, két másik tag pedig fejenként 900 ezer forintot tehetett zsebre.
Varga Zoltán akkori önkormányzati miniszter alapvetően azzal indokolta az utalásokat, hogy az OVI-tagok munkaterhelése jelentősen meghaladja egy átlagos köztisztviselőét. A túlmunka a közigazgatásban nem ellentételezhető pénzzel, cserébe csupán szabadidő adható, ám ebben az esetben erre nem volt lehetőség.
Az ÁSZ ennek ellenére vitatta a jutalmak jogosságát, a szervezet főtitkára, Csapody Pál azt írta: a jutalom összegének megállapításánál figyelmen kívül hagyták, hogy a feladatok a munkaköri leírásban is szerepeltek, így a jutalom nem állt arányban az elvégzett többletmunkával, illetve a közszférát érintő takarékossági intézkedésekkel.
(HavariaPress - MH)

Címkék: iroda országos választási

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr982108533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása