Magyarország az Egyesült Államok közeli barátja, értékes partnere, a két ország együttműködik a globális kihívások kezelésében. Ezt az amerikai külügyminiszter mondta Washingtonban, amikor fogadta magyar kollégáját.
Magyarország fontos NATO-szövetséges, „hálásak vagyunk a magyar népnek az afganisztáni NATO-misszióhoz nyújtott hozzájárulásért” – mondta Hillary Clinton, aki méltatta azt is, hogy Magyarország növeli Afganisztánban állomásozó erői létszámát.
Az amerikai adminisztráció nagyra értékeli, hogy a magyar kormány elkötelezte magát "a roma állampolgárok jogainak védelme mellett", lépéseket tesz Délkelet-Európa irányában, és az európai integráció erősítésére törekszik – tette hozzá.
Martonyi megerősítette Magyarország elköteleződését a NATO iránt, és biztosította arról is kollégáját, hogy folytatják a nyugat-balkáni "szerepvállalást". Megköszönte a segítséget, "amit az Egyesült Államok ad a legégetőbb belső gondok, így a roma integráció megoldásához". A besúgó külügyminiszter végül meghívta kollégáját Budapestre a magyargyűlölő Tom Lantosról elnevezett intézet jövő tavaszi megnyitójára.
A fajgyűlölet, az antiszemitizmus, a gyűlölet, a diszkrimináció stb. stb. minden formája ellen
Az új magyar kormány fel fog lépni a fajgyűlölet, az antiszemitizmus, a gyűlölet és a diszkrimináció minden formája ellen - ígérte meg Nagy-Izraelnek Orbán külügyminisztere Washingtonban helyi idő szerint csütörtökön, amikor felavatta a második világháború idején Budapesten zsidókat mentő svájci diplomata, Carl Lutz emléktábláját.
(MTI nyomán)

Címkék: antimagyarizmus anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr972108523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása