Gyengüléssel nyitott pénteken a pesti tőzsde. Kis mozgásokat, oldalazó kereskedést várnak a piaci szakértők a hét utolsó kereskedési napjára.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 109,19 pontos csökkenéssel, 21 220,77 ponton nyitott pénteken, a csütörtöki záró értékéhez képest ez 0,51 százalékos gyengülés. Ötven perc elteltével 21 300 pont fölött, 0,11 százalékos mínuszban volt az index.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője szerint egyre kisebb az esély, hogy az OTP-papírok árfolyama emelkedjen, még ha nyilvánosságra is kerültek részletek a bankadóról. Ugyanakkor a becslések szerint a 30 milliárd forint körüli 2010-es bankadó kifejezetten kedvező lenne az OTP számára a korábbi, 30-80 milliárd forintos becslésekhez képest.


Káplár Norbert, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője oldalazó kereskedést vár péntekre. A kereskedést makrogazdasági adatok nem befolyásolják, esetleg a délután az Egyesült Államokból érkező júniusi fogyasztói hangulatindex adhat irányt.

Hozzáfűzte: a piacok a hétvégi torontói G20-csúcstalálkozóra, illetve annak várható döntéseire készülnek. Az elmúlt napokban a nemzetközi sajtó beszámolt arról, hogy éleződnek az ellentétek az Egyesült Államok és Németország között a gazdasági, illetve pénzügyi válságból való kilábalás stratégiájának ügyében. Bírálta az általa túlzottnak nevezett német takarékoskodást Barack Obama amerikai elnök, aki a válság elhárítása érdekében mindenekelőtt a gazdasági növekedés ösztönzését sürgette.

A BUX 149,37 pontos, 0,70 százalékos csökkenéssel, 21 329,96 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 13,5 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

(MTI)

Címkék: tőzsde bux bét részvénypiac

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr692108576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása