Öt családot lakoltatott ki csütörtökön a kolozsvári Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) a Kolozs megyei Szék községből földcsuszamlás következtében, amelyet az esőzések és az áradások okoztak.
– Széken hat gazdaságot és egy melléképületet érintett a földcsuszamlás, öt családot lakoltattak ki. Az érintett családok közül hármat javaikkal együtt lakoltattak ki lakásukból, egy másik család dolgai nélkül hagyta el lakását, egy harmadik pedig megtagadta a kilakoltatást. A hatodik családot, amely három felnőttből és két gyermekből áll, a polgármesteri hivatal épületének egyik szobájában szállásolták el a helyi hatóságok” – áll a Kolozs megyei Prefektúra csütörtöki sajtóközleményében.
– A házakban már nem lehet lakni, az összeomlás veszélye fenyegeti ezeket. Új házakat kell építeni más helyen – mondta Sallai János, Szék polgármestere.
(Paprika Rádió)

Címkék: megye kolozs

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr322108525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása