Akár jogászdiplomát is hamisított az a három ember, akik ellen vádemelési javaslattal zárta a 2007-ben indult nyomozást a BRFK. A nyomozók eljárást indítottak a hamisítók vevői ellen is, összesen 300 embernek kell bíróság elő állnia.

Háromszáz ember ellen javasol vádemelést a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) abban a még 2007-ben indult ügyben, amelynek három fő gyanúsítottja a legkülönfélébb végzettségeket bizonyító okiratokat készített anyagi ellenszolgáltatás fejében. A nyomozás eredményeiről Kovács Veronika főhadnagy, a gazdaságvédelmi osztály nyomozója csütörtökön számolt be Budapesten.

A nyomozó a sajtótájékoztatón azt mondta: a majdnem tökéletes minőségű hamisítványokat, amelyek a kishajó-vezetői engedélytől a jogász diplomáig terjedtek, közvetítők útján juttatták el a több száz megrendelőhöz. A házkutatáskor lefoglalt gépsorokkal és alapanyaggal további 5-6 ezer hamis okiratot tudtak volna készíteni. A főhadnagy szerint az ügyben még mintegy száz ember meggyanúsítását tervezik.

(MTI)

Címkék: brfk kékfény okirat hamisítás

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr502106551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása