Nincs szükség etnikai alapú régiókra és tartományokra - nyilatkozta a román miniszterelnök. Románia területi átszervezése szükséges, mert a nyolc fejlesztési régióról kiderült, nem felel meg az elvárásoknak, de ennek az alkotmány szerint kell megtörténnie, anélkül, hogy etnikai alapú, független tartományokra vagy más egységekre osztanánk az országot - jelentette ki Emil Boc. (Ez magyarul azt jelenti, hogy a magyarlakta területeket román vidékekkel fogják "egyesíteni", hogy mindenhol kisebbségbe kerüljön a magyarság - a szerk.)
Csütörtökön a kormányfő részt vett a Románia regionális területi-közigazgatási átszervezésének időszerűsége című konferencián és kifejtette, a hatóságoknak biztosítaniuk kell az EU-s elvárásoknak is megfelelő hatékony szervezési felépítést, de csakis az alkotmányt alapul véve, amely leszögezi, Románia egységes nemzetállam. Így, magyarázta Boc, "Románia nem lehet szövetségi állam, tartományokkal, mint Németország vagy független államokkal, mint Amerika".
(Paprika Rádió - Erdély Ma nyomán)

Címkék: antimagyarizmus elcsatolt részek

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr712106941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása