Hende Csaba miniszter csütörtökön a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában azt mondta, hogy egyelőre vizsgálják a lehetséges helyszíneket.

A Honvédelmi Minisztériumban (HM) egyelőre sem döntés, sem javaslat nem született arról, hova telepítsék a korábban a Zengőre, illetve a Tubesre tervezett NATO-lokátort - állította.
Szavai szerint a legjobb megoldás az első tervezett helyszín, a Zengő lett volna, mert a szóba jött többi helyszínről nem lehet teljes a lefedettség, szükség lenne "réskitöltő század" fenntartására.
Hende Csaba azt mondta, hogy a Szlovéniába telepítés mellett is vannak érvek, ellenérvek, de erről sem született döntés. A HM rövid időn belül kialakítja álláspontját - tette hozzá. A miniszter szerint az új helyszín kijelölésénél több egymással versengő szempont van, így a környezetvédelem is, "de a haza biztonsága mindenek feletti".
(MTI nyomán)

Címkék: csaba hende nato lokátor

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr642105843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása