Madridban utcát neveznek el Puskás Ferencről, a Real Madrid legendás magyar labdarúgójáról.

Özvegy Puskás Ferencné arról tájékoztatta a FourFourTwo magazin honlapját, hogy a spanyol főváros önkormányzata határozatot hozott, amelyben elrendeli, hogy Madrid Vicálvaro nevű negyedében a Gran Vía del Sureste sugárutat és a Casa de Tilly utcát összekötő útszakaszt ezentúl Puskás Ferenc utcának hívják "Madrid briliáns futballistájának emléke előtt tisztelegve".

Az utca hivatalos neve spanyolul calle de Ferenc Puskás. A lap értesülése szerint az akció egyik kezdeményezője a Real Madrid volt.

A másik híres spanyol együttes, a Barcelona ugyancsak magyar származású legendás játékosáról, Kubala Lászlóról is neveztek el utcát Katalónia fővárosában három évvel ezelőtt, tavaly pedig szobrot kapott a Nou Camp Stadion mellett.
(MTI)

Címkék: madrid magyar foci puskás ferenc real

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr612104666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása