Az Országgyűlés politikai szabadságjogokkal összefüggésben elkövetett jogsértéseket vizsgáló eseti bizottsága a rendőrségtől kapott közel ötezer oldalnyi rendőrségi dokumentumokból és – Göbl György indítványa alapján – a 2006-os események, a rendőrség és a térfigyelő kamerák által készített felvételekből fogja vizsgálni a 2002 és 2010 között elkövetett jogsértéseket – áll a jogsegélyszolgálat közleményében, mely alább folytatódik.
Az iratokat az Országos, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányság, illetve a Készenléti Rendőrség küldte meg. A bizottság szerint a rendőrség együttműködő volt, és megígérték, ha bármilyen irat hiányzik, azt pótolják.

Gyanús ez a készséges hozzáállás, azonban a vizsgálati munka a legjobb kezekbe került. A Jobbik Gaudi-Nagy Tamást delegálta a bizottságba, és megfigyelőként minden ülésen részt fog venni a Jobbik Jogsegélyszolgálat egyik tagja. Számunkra elképzelhetetlen a továbblépés a bűnösök felelősségre vonása nélkül.
Az iratok áttekintése után – július 7-én – a vizsgáló albizottság meghallgatja Papp Károly dandártábornokot, a Készenléti Rendőrség parancsnokát, Petrétei Józsefet, volt igazságügyi minisztert és Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnököt is.
Az események kivizsgálását legfelsőbb szinten a miniszterelnöki megbízott, Balsai István végzi, miközben evvel párhuzamosan a bizottság tagjai vizsgálódnak majd.

Hunyadi Gábor
a Jobbik Jogsegélyszolgálat vezetője
(Kuruc.info)

Címkék: jobbik rendőrbűnözés anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr952104795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása