A Vörös Félhold segélyszervezet kedden bejelentette, hogy Irán hamarosan segélyhajót küld az izraeli blokád alatt álló Gázai-övezetbe.

A hajó 14 napos út után érkezne meg a Hamász által védelmezett területre - ám kérdés, hogy az izraeli hatóságok hogyan reagálnak a küldeményre.
A "Gáza Gyermekei" nevű hajót szombatig töltik meg az adományokkal, és vasárnap indulhat útnak a tervek szerint Bandar Abbasz kikötővárosból. A Vörös Félhold 1100 tonnányi segéllyel hajózik ki. A rakományban gyógyszerek, liszt, rizs, tonhalkonzerv, étolaj, ásványvíz, szappan, takarók, ruhák és a gyerekeknek babák lesznek. A hajón 10-en lesznek: öt újságíró és a Vörös Félhold öt munkatársa. A beszámoló szerint az fel sem merült, hogy hadsereg elitalakulata, a Forradalmi Gárda tagjai kísérjék el a segélyszállítmányt.
A Vörös Félhold iráni szervezete korábban bejelentette, hogy két hajót küldene Gázába. A hírek szerint most már csak a külügyminisztérium jóváhagyása kell az úthoz. Azt egyelőre nem tudni, hogy a második hajót mikor indítanák útnak. A segélyszervezet korábban azt is mondta, hogy repülővel 30 tonna gyógyszert küld Egyiptomba, hogy onnan vigyék át a nélkülöző gázaiaknak a szereket. Erről a repülőről azonban egyelőre nem közöltek további részleteket.
Nem ez az első eset, hogy Irán segélyt küldene a palesztinoknak. 2008-ban is elindult egy hajó. Az izraeli partiőrség azonban nem engedte kikötni.
(cionista FH korrigálva)

Címkék: irán övezet gáza segélyhajó

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr852100968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása