A Kalifornia állambeli Auckland kikötőjében magyar idő szerint hétfőn hajnalban mintegy hatszáz tüntető akadályozta meg egy izraeli teherszállító hajó kirakodását. A török és palesztin zászlókat lobogtató tüntetők a Gázai övezetbe tartó török segélyhajóraj elleni izraeli kalóztámadás ellen tiltakoznak – jelentette az izraeli TV 2 csatorna.


Izrael-ellenes tüntetők a kaliforniai Auckland város kikötőjében hétfőn hajnalban sikeresen megakadályozták a ZIM nevű izraeli tengerhajózási társaság egyik teherhajójának kirakodását. A mintegy hatszáz amerikai tüntető palesztin és török zászlókkal, valamint a Gázai övezetbe tartó török humanitárius segélyhajók elleni izraeli katonai támadást elítélő transzparenseket magasba emelve élőláncot vontak és megakadályozták a kikötői munkásokat abban, hogy megközelítsék az izraeli teherhajót.

Az amerikai rendőrség eddig nem alkalmazott kényszerítő eszközt a tüntetők eltávolítására az izraeli hajó közeléből. A tiltakozók szóvivői a sajtó képviselőinek elmondták: akciójukkal szeretnék fölhívni Izrael és a nagyvilág közvéleményét arra, hogy a zsidó állam haditengerészete nem gyilkolhatja kényére-kedvére a nyílt tengeren, nemzetközi vizeken közlekedő hajók utasait. A tüntetők egyben a Gázai övezet másfél millió lakosát sújtó izraeli blokád, valamint az ellen is tiltakoznak, hogy az Amerikai Egyesült Államok anyagilag is támogatja Izrael kalózakcióit és gyilkosságait.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info

Címkék: kalifornia izrael teherhajó

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr312097746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása