Június 30-ig a kormány beterjeszti az Országgyűlés számára minden olyan tervét, amely lehetővé teszi az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett, 29 pontból álló gazdasági akcióterv megvalósítását - közölte a Fidesz frakcióvezetője .
Lázár János a jövő hét közepéig benyújtandó javaslatokról elmondta: ezek között lesznek a gazdasági tárgyú indítványok, így a versenyképességet javító, bürokráciát csökkentő jogszabályjavaslatok, a szükséges adótörvények, valamint a költségvetés módosítása, továbbá olyan indítványok, amelyek összefüggnek az egészségügyi jogalkotással, a vidékfejlesztéssel és a földtörvény ügye is.
Ezeket kell július 19-ig megtárgyalnia a parlamentnek, ami egy "feszített munkatempót" igényel a képviselőktől - mondta a politikus.
Hozzátette, a témától függ, hogy az egyes indítványokat képviselők vagy a kabinet nyújtja be. A javaslatokat mindenki megismerheti majd - jegyezte meg.
Arra az újságírói kérdésre, miért szűkítik az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésére álló időt, Lázár János válaszában példaként Hódmezővásárhelyt hozta fel - ahol ő a polgármester -, és azt mondta: a városban néhány tucat ajánlószelvénnyel jelölt lehet valakiből.
Mint fogalmazott, "számos ellenzéki pártnak nem a választójogi törvénnyel, hanem a választók ítéletével van problémája".
(MTI)

Címkék: kormány javaslatok

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr242099476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása