Az észak-koreai állami televízió élőben adta a június 21-i világbajnoki találkozót, amelyen Portugália 7-0-ra verte a válogatottat.

Élőben közvetítette az észak-koreai állami televízió a június 21-i Észak-Korea - Portugália csoportmeccset, amely az ázsiai válogatott megsemmisítő, 7-0-s vereségével végződött. Az Associated Press híre szerint valószínűleg ez volt az első, élőben leadott észak-koreai válogatott meccs, amelyet nem hazai pályán játszottak. "A portugálok megnyerték a mérkőzést és négy pontjuk van. Most pedig befejezzük élő közvetítésünket" - búcsúzott gyorsan a kommentátor a vereség után.

A labdarúgó-világbajnokságra 44 év után kijutó észak-koreai válogatott első találkozóján csak 2-1 re kapott ki Brazíliától, a meccs után a sportsajtó dicsérte az ázsiai csapatot. Az a mérkőzés Észak-Koreában felvételről volt látható, jó fél nappal később, az esti főműsoridőben.

Az észak-koreai állami televízió a képet Malajziából kapja, ugyanis a dél-koreai közvetítő, az SBS, amely az egész félszigetre megvette a jogokat, már korábban bejelentette, hogy nem hajlandó sugározni az északiaknak.
(origo)

Címkék: média labdarúgó világbajnokság tévéipar

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr72099629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SLACÓ 2010.06.25. 14:24:55

Ma már nem bunkerfocizott Észak Korea mint a brazilok ellen, mikor a meccs nagyrészében 8 játékos is sündisznó állásban védekezett a 16-oson belül. Posztokra felállva már markánsan kirajzolódott az egyénenkénti; így a 2 csapat közti különbség. A teljes koreai összeomlás a második félidőre nyilvánult meg, - ekkor a portugálok már örömfocit játszottak a zuhogó esőben - a végeredmény ilyen arányban sem túlzott. Különben valahol szimpatikus volt a vesztes csapat is, mert allűrök nélkül játszották amit tudnak, ma ennyi sikerült nekik a remek formát elkapó portugálok ellen. Ilyen is van, ez biztosan érzékenyen érinti a csapatot és a népüket, a brazilok ellen elért "jó" eredmény után, de ha jobban koncentrálnak még javíthatnak valamit Elefántcsontpart ellen.
süti beállítások módosítása