Önálló főpolgármester-jelöltet indít az októberi önkormányzati választáson a Lehet Más a Politika (LMP), de nevekről hivatalosan még nem beszéltek a párt szombati rendkívüli kongresszusán - mondta a budapesti tanácskozáson tartott szimpátiaszavazás eredményét ismertetve Csiba Katalin választmányi szóvivő.
Közlése szerint az LMP az őszi választások során fővárosi és megyei szinteken nem fog együttműködni más parlamenti pártokkal.
Arra a felvetésre, hogy a sajtóban megjelent Jávor Benedek neve, mint lehetséges főpolgármester-jelölt, azt mondta: a képviselő kiváló jelölt, de rajta kívül más kiváló jelöltjeik is lehetnek párton belül, illetve kívül azok közül, akik hitelesen képviselik az LMP programját.
A sajtótájékoztatón a választmány másik szóvivője, Tordai Bence kijelentette, semmiképp nem támogatják a szocialisták jelöltjét, de ha az MSZP támogatni akarja az övékét, azt megteheti.
Hozzátette, helyi szinten nem zárják ki az együttműködést más pártokkal, de olyan pártok jelöltjeit biztosan nem támogatják majd, akik "elvetik az egyenlő emberi méltóság elvét, akik nem tartják tiszteletben a demokratikus normákat".
Tordai Bence elmondta azt is, hogy programjukról civil szakmai szervezetekkel egyeztettek.
(MTI)

Címkék: lmp főpolgármester jelölt

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr982094176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása