Ausztrália nem csak győzelmi kényszerrel lépett pályára Ghána ellen, hanem be akarta bizonyítani, hogy az első meccsen elszenvedett 4-0-ás vereség csak véletlen volt. Pim Verbeek négy helyen is változtatott a németek elleni kezdőcsapathoz képes, ezért már a kezdő sípszónál ott volt Harry Kewell a pályán.

Nem is kellett sokat várni a Socceroos góljára: a 11. percben Mark Bresciano közel harminc méteres lövése után Richard Kingson nem tudta megfogni a labdát, és a kipattanót Brett Holman a léc alá emelte.

A vezető gól után Kewellék azt a taktikát választották, hogy átengedték a kezdeményezést az afrikaiaknak, ők pedig már a félpályánál megpróbálták letámadni a ghánaiakat.

Az elképzelés nem igazán vált be. André Ayew adott be egy szögletet, amit Jonathan Mensah lőtt kapura. A gólvonalon álló Kewell kezére pattant a labda, a bíró egy percig sem habozott büntetőt ítélni, sőt a csatárnak el is kellett hagynia a pályát. A 11-est Asamoah Gyan a bal alsó sarokba vágta.

Ugyan úgy mint a Nationalelf ellen, ismét emberhátrányba került az ausztrál csapat.

A kezdeti ausztrál fölény lassan kiegyenlítődött, majd a félidő végére már át is billent az afrikai válogatott javára. Ghána a saját térfelére szorította az ausztrálokat, de félidő újabb gól nélkül zárult.

A második játékrészben ausztrália nem adta fel a mérkőzést. Igaz, hogy ismét emberhátrányban voltak, de nem tettek le a három pont megszerzéséről.

A ghánaiaknál Boateng és Mensah is távolról próbálta bevenni Schwarzer kapuját, de ezúttal az ausztrál kapus lehúzta a rolót. Ezután felpörgött a játék, nem sokkal később Wilkshire és Kennedy próbálkozott gólt szerezni, de előbbi a kapusba lőtt, az utóbbi pedig "eltörte" labdát.

A második félidőben szinte nem is látszott, hogy a Socceroos emberhátrányban játszik, és próbálkoztak is tisztességesen helyt állni. Ami sikerüt is, hiszen végül egyik csapat sem tudta magához ragadni a vezetést, így mindkét félnek meg kellett elégednie az egy ponttal.

Labdarúgó-világbajnokság 2010, Dél-Afrika, D csoport, 2. forduló:

Ghána - Ausztrália: 1-1 (1-1)

Gólszerzők: Asamoah Gyan (11-esből, 25) illetve Brett Holman (11)
(Népszava)

Címkék: világbajnokság labdarúgás dél afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr652094087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása