Hunyadi Gábor, a Jobbik Jogsegélyszolgálat vezetője pert nyert első fokon a BRFK ellen.
A bíróság kimondta, hogy a felperes alapvető jogai súlyosan sérültek egy rendőri intézkedés alkalmával, aminek a következtében a BRFK kártérítési kötelezettséggel tartozik.
A rendőrség végtelen cinizmusa és pökhendi arroganciája a tárgyalás során is megmutatkozott, amikor annak ellenére vonták kétségbe a kártérítés jogalapját, hogy a korábbi panaszeljárásban a főkapitány maga ismerte el, hogy Hunyadi Gábor alapvető alkotmányos jogai sérültek a rendőri túlkapáskor. Bár a jogi harc rendkívül fárasztó és makacs kitartást igényel, azonban az ilyen ítéletek erőt adhatnak a további munkához - hogy igenis van értelme a jog asztalánál harcolni, ha az igazságot keressük – írja közleményében a Jobbik Jogsegélyszolgálat.
A következő lépés az kell, hogy legyen, hogy ezeket a kártérítéseket ne az állam (így az adófizetők), hanem a szabálysértést elkövető rendőr fizesse meg. Ha ezt el tudjuk érni, akkor egyik napról a másikra tűnnének el az utcákról (és az állományból is) az erőszakos, renitens rendőrök – zárul a tájékoztató.
(Kuruc.info)

Címkék: rendőrbűnözés anyaország

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr482092341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása