Szerbiának mindenképpen pontot kellett szereznie ahhoz, hogy legyen esélye a továbbjutásra. Sokan titkos favoritnak tartották a balkáni csapatot, de a Ghána elleni vereség után nehéz helyzetbe hozták magukat Radomir Antic fiai.

A szerb csapat már a mérkőzés elején támadólag lépett fel, de óvatosnak kellett lenniük, hiszen ha nagyon kinyílnak könnyen egy német kontra áldozati lehettek volna. A második percben Zdravko Kuzmanovics egy méternyivel a jobb alsó mellé lőtt majd néhány perccel később Lukas Podolski lőtt húsz méterről kapásból, szintén nem sokkal a jobb alsó mellé.

Volt még néhány tetszetős akció az első félidőben, de aztán a játék átment kemény mezőnymunkába. A harmincadik percben Miroslav Klose kis híján megszerezte a vezetést a németeknek, de a játékvezető lesállás miatt érvénytelenítette a találatot.

A 37. percben Klose szabálytalansága végleg meghatározta a meccs végkimenetelét. A csatár hátulról akasztotta Kuzmanovicsot a félpályánál, amiért megkapta a második sárga lapját és ezzel a pirosat is. Klose kiállítása azt is jelenti, hogy eddig hét pirosat osztottak ki 21 meccsen az idei tornán.

Szerbia köszönte szépen és azonnal kihasználta a helyzetet: Kraszics ment el szépen a jobb oldalon, a beadását Zsigics fejelte vissza Jovanovics elé, aki öt méterről a kapuba lőtte a Jabulanit.

Az első félidő hosszabbításában még Khedira lőtte szét a felső lécet, de az egyenlítés nem sikerült, így szerb előnnyel mehettek a csapatok az öltözőbe.

Nagy meglepetésre a második játékrészben inkább a tíz emberrel játszó német válogatott volt az aktívabb. Szerbia arra törekedett, hogy nehogy gólt kapjanak, így inkább a védekezéssel foglalkoztak. Ez annyira jól sikerült nekik, hogy a Nationalelf támadásai rendre elhaltak a szerbek tizenhatosa előtt.

Aztán a 60. percben Vidics megadta a lehetőséget a németeknek, hogy egyenlítsenek. Egy bal oldali beadásra egyedül Vidics érkezett, aki szinte úszva a levegőben kézzel ért a labdához, teljesen feleslegesen. Németország tizenegyest, a Manchester United védője pedig sárga lapot kapott. Podolski azonban nem élt a lehetőséggel, és a jobb alsóba vetődő Sztojkovicsba rúgta a labdát.

Az utolsó húsz percben mindkét edző gyorsan felhasználta az összes cseréjét. A németek támadtak a szerbek pedig védekeztek. Gól azonban már nem született, így Szerbia nyerte az összecsapást.
(Népszava)

Címkék: világbajnokság labdarúgás dél afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002091883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása