Kakán még mindig érződik, hogy gyenge szezonja volt a Real Madridban, Robinho viszont szárnyalt a brazil válogatott első vb-meccsén, Észak-Korea ellen, és már a vb-győzelem jár a fejében.

Robinho kulcsszerepet tölthet be a hatodik vb-győzelmére hajtó brazil együttesben. A babaarcú csatár 71 válogatottságával már rutinos kerettagnak számít, az első meccs alapján pedig tőle várható leginkább a védelmek feltörése.

Kaká idén sokat volt sérült, a Real Madridban nem ment neki a játék, haloványabb formáját pedig egyelőre a vb-n sem nőtte ki. Robino viszont a brazil futball legszebb arcát mutatta Észak-Korea ellen. Az angol Manchester Citytől a Santosba kölcsönadott támadó kiválóan érzi magát hazája klubjában, ami a válogatottban is látszik játékán.


A csatárt Dunga szövetségi kapitány is alig győzte méltatni: "Robinho több poszton is képes játszani, a jelenlegi formájával pedig nagyon elégedett vagyok. Gondoljunk csak bele, tavaly milyen rossz éve volt a Manchester Citynél, sokszor én sem hívtam be."

A Copa America- és kétszeres Konföderációs Kupa-győztes csatár a Korea elleni meccs után kijelentette: "Nekem nem probléma, ha kicsit visszavontabban kell játszanom. Korábban is futballoztam már ott, és nem okozott gondot."

Robinho Kaká potenciális helyettesét is megnevezte: "Rengeteg kiváló játékosunk van, akik Kaká helyébe léphetnek. Az edzéseken például nagyon jó Julio Baptista, aki a Copa Americán már sikerrel helyettesítette Kakát" - mondta Robinho, hozzátéve, hogy az ő célja egyértelmű: megnyerni Brazíliának a vb-t.

(origo)

Címkék: brazil robinho kaká foci vb dunga fociválogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr572091382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása