Az eljáráshoz azonban szükséges, hogy az ügyfél írásban vagy személyesen megkeresse a hitelt folyósító OTP bankfiókot - hangsúlyozza a közlemény.

A bank tájékoztatása szerint az OTP Faktoring Zrt. azon esetekben, amelyeknél a kölcsön fedezete lakóingatlan, felfüggeszti a jogi behajtási eljárások megindítását, és szünetelteti a megindított végrehajtási eljárásokat, ami jelenleg mintegy 4500, fedezettel biztosított ügyletet érinthet.

Egyidejűleg az OTP Bank Nyrt. és az OTP Faktoring Zrt. adósvédelmi programja továbbra is lehetőségeket nyújt az ügyfelek átmeneti fizetési nehézségeinek kezelésére.

"A legnagyobb hazai hitelintézet kötelességének tartja, hogy a pénzügyi szolgáltatásokon túl aktív közreműködője legyen az árvízkárok miatt nehéz helyzetbe került ügyfelei problémái megoldásának" - áll a közleményben.

A bank megjegyzi: aktív társadalmi szerepvállalásának részeként májusban 500 millió forinttal támogatta a májusi ítéletidő - viharok, belvíz, árvíz - károsultjait a Magyar Vöröskereszt közreműködésével. Ez az adomány az elmúlt húsz év legnagyobb egyösszegű felajánlása, amely a Magyar Vöröskereszthez érkezett.
(MTI)

Címkék: otp kártérítés adós

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr622091857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása