Steiner Pál egy más témában tartott csütörtöki, budapesti sajtótájékoztató után azt mondta: Wieszt János korábban, tehát még a hivatalos meggyanúsítása előtt nemet mondott a szocialistáknak arra a kérésére, hogy adja vissza a mandátumát. A frakcióvezető szerint azonban most már más a helyzet, mert a pártból kilépett és a függetlenek közé ült képviselő előzetes letartóztatásban van.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a szocialisták addig nem tudnak senkit sem Wieszt János helyére ültetni a Fővárosi Közgyűlésben, amíg a képviselő önként le nem mond mandátumáról.

A szocialista mandátumnak azért van jelentősége, mert a várost kisebbségből irányító SZDSZ, a pártból kilépett liberálisok (független képviselők) és a szocialisták eddig egyfős többséggel tudták meghozni a főváros szempontjából fontos döntéseket.
(Népszava)

Címkék: előzetes képviselő jános mandátum wieszt

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr32088718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása