Egy kisiklott tehervonattal ütközött egy személyvonat Németországban, 16 ember megsérült. A baleset az alsó-szászországi Peine városában, éjjel fél 12-kor történt. A Braunschweig-Hannover vonalon haladó tehervonat kisiklott, három vagonja a párhuzamos vágányra borult, ezekbe rohant bele a szemből érkező regionális expresszvonat. A személyvonat mozdonya kisiklott, és az első kocsival együtt a sínek mellett álló ház kertjébe borult. A vonaton 66 ember utazott, közülük többet kórházba kellett szállítani. A legsúlyosabban a személyvonat vezetője sérült.

"A vonat először fékezett, aztán egy volt egy erős rántás, és a vonat felborult" - mondta a balesetről az egyik utas. Egy, a szomszédos házban lakó szemtanú szerint a baleset "olyan volt, mint egy vihar" Az ütközés pillanatában az egész ház imbolygott, majd egy villám csapott ki az elektromos vezetékből, majd egyszer csak csend lett - mondta egy másik helyi lakos.

Egyelőre nem világos, hogy a kavicsot szállító tehervonat vagonjai miért siklottak ki. A műszaki mentés, a vizsgálat és a helyreállítás miatt a forgalmas vasútvonal legalább hétfőig le lesz zárva. Emiatt a Hannover és Lipcse közt közlekedő InterCity vonatok kerülővel, Wolfsburgon keresztül járnak.

(origo)

Címkék: németország szerencsétlenség vasúti

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr122088685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása