Irán elleni új, európai uniós szankciós intézkedésekben állapodtak meg csütörtökön Brüsszelben az EU-országok állam-, illetve kormányfői, bő egy héttel azután, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa megszigorította a Teherán ellen korábban hozott világszervezeti szankciókat. Moszkva sajnálkozásának adott hangot az Irán elleni külön amerikai és EU-szankciók miatt csütörtökön Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.

Az EU-országok külügyminiszterei hétfőn Luxembourgban dolgozták ki azokat az ENSZ-rendszabályokon túlmutató plusz szankciós intézkedéseket, amelyeket most elfogadtak az uniós csúcsvezetők.
Moszkva sajnálkozásának adott hangot az Irán elleni külön amerikai és EU-szankciók miatt csütörtökön Szergej Rjabkov.
Az orosz külügyminiszter-helyettes kijelentette: "Nagyon csalódottak vagyunk, amiért felhívásunkat, hogy tartózkodni kellene az ilyen lépésektől, nem hallották meg sem az Egyesült Államokban, sem az Európai Unióban. Ebből következtetéseket fogunk levonni, egyebek között a hatos közvetítő csoportban, valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsában való közös munka kilátásaira nézve".
Hozzátette: az egyoldalú szankciókat csak úgy lehet érteni, hogy az érintettek a BT egyeztetett határozatában foglalt szankciókon túli lépésekkel a Biztonsági Tanács fölé helyezik magukat, s ezek a további szankciók nem csupán károsak, de alá is ássák a közös munkát.
(MTI)

Címkék: amerika izrael ensz irán

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr862089292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása