Független média - ennyi volt?

 2010.06.17. 21:35

Mandur közleményében kifejti, hogy a javaslat minden médiát irányító testületben kilenc évre bebetonozza a Fidesz többségét, így az MTV, a Magyar Rádió, a Duna TV, valamint az MTI élére szakmai pályáztatás nélkül, már a nyáron kinevezhetik saját embereiket. A valódi cél a közmédiumok és a műsorok teljes, legalább kilenc évre szóló fideszes felügyelete, s a média közalapítványi vagyonai feletti korlátlan rendelkezés törvényi biztosítása. Ez pedig a média közszolgálatának végét, s a pártszolgálat kezdetét jelenti - tette hozzá. Megemlíti azt is, hogy a költségcsökkentési indok csak ürügy, a megtakarítás ugyanis minimális.

Az MSZP számára a parlamenti kulturális és sajtóbizottság csütörtöki ülése után egyértelműen megerősödött, hogy a Fideszt továbbra sem enged abból, hogy a közmédiumokat a teljes hatalma alá rendelje. A bizottság kormánypárti többsége minden érdemi ellenzéki módosítást határozottan elutasított - emelte ki közleményében Mandur László.

Az összesen öt előterjesztést tartalmazó médiacsomagot Cser-Palkovics András és Rogán Antal fideszes képviselők még múlt pénteken nyújtották be. A két képviselő egyebek mellett azt kezdeményezte, hogy a Magyar Televízió, a Magyar Rádió, a Duna Televízió közalapítványainak és a Magyar Távirati Iroda tulajdonosi tanácsadó testületének jogutódjaként hozzák létre a Közszolgálati Közalapítványt. Létrejönne továbbá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amelynek autonóm államigazgatási szerve a Médiatanács lenne. A csomagnak része egy alkotmánymódosítási javaslat, egy nagy terjedelmű - a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló - előterjesztés, két országgyűlési határozat, valamint a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló indítvány is.
(MTI)

Címkék: média mszp fidesz kormány lászló mandur

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr852089949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása