Annak ellenére, hogy a 2009. februárban kiadott burgenlandi engedélyezésre 487 fellebbezést nyújtottak be, másodfokon is engedélyezték a határra tervezett osztrák szemétégetőt. A döntést másodfokon a bécsi Umweltsenat (Környezetvédelmi Tanács) hozta meg – tájékoztatott a Pro Natura St.Gotthard egyesület.
Az Umweltsenat helyszíni szemlét tartott, újabb szakértői véleményeket kért, amelyekre az ügyfelek állásfoglalásokban reagálhattak. A tanács még június 11-én hozta meg döntését, de annak eredményét csak szerdán hozta nyilvánosságra a honlapján. Ennek lényege, hogy kiegészítő és módosító feltételekkel, de az elsőfokú burgenlandi határozatot jóváhagyta. Az új követelményeket a jogosnak tartott fellebbezések alapján határozták meg. Hogy mik ezek az új feltételek, azt a 179 oldalas határozat áttanulmányozása után lehet megtudni.
Az indoklás szerint a döntés alapja az, hogy a tervezett projekt – bizonyos kiegészítő feltételek és követelmények mellett – teljesíti az engedélyezéshez szükséges osztrák környezetvédelmi hatásvizsgálati törvény és egyéb kapcsolódó jogszabályok feltételeit. Az Umweltsenat döntése, határozata és hirdetménye 8 héten keresztül lesz elérhető a saját honlapján és néhány illetékes hatóságnál. A korábban bejelentkezett és jóváhagyott hivatalos ügyfelek a döntés ellen az osztrák legfelső bíróságnál fellebbezhetnek.
A Pro Natura St.Gotthard (Pronas) civil összefogás élni fog ezzel a jogával – közölte a szervezet. Véleményük szerint Ausztriában egységes a szakmai álláspont a hulladékégető felépítésével kapcsolatban, azt csak magas politikai szinten és uniós hatóságok bevonásával lehet megakadályozni.
(MNO)

Címkék: burgenland elcsatolt részek

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr322086633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása