Nincs már sok hátra és kezdetét veszi Erdély legnagyobb nemzeti fesztiválja, a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő EMI-tábor.

A Gyergyószentmiklós melletti 3-as kilométernél található Hétvirág Panzió ad helyet az idén is, augusztus 11-15. között, az Erdélyi Magyar Ifjak által megrendezett eseménynek, hova ez alkalommal is számtalan neves előadót, közéleti szereplőt, újságírót és művészt várnak úgy Erdélyből, mint a Kárpát-medence egyéb részeiből. Az öt napos fesztivál társszervezője az előző évhez hasonlóan idén is Hargita Megye Tanácsa. A nyolc tematikus sátorban (Előadósátor, Kézműves sátor, Keskeny út sátor, Szórványért sátor, Film- és borsátor, EMI- és társalgósátor, Művészsátor, Gyereksátor) mindenki megtalálhatja a kedvére valót, de akinek még így is marad ideje unatkozni, az bátran válogathat a különféle alternatív programok között, mint például az íjászkodás, túrázás, sportolás, néptáncolás.
A szervezőcsapat a VI. EMI-tábor mottójának a „Legyen úgy, mint régen volt!” felkiáltást választotta, ezzel is utalva a rendezvény két kiemelkedő témájára, a 90 éves trianoni békediktátumra és a 70 esztendős II. bécsi döntésre, de a különböző tevékenységek során szó lesz a magyar anyanyelvű erdélyi oktatásról, a kommunizmus és az egyház kapcsolatairól, az önkormányzati nagygyűlésekről, anyanyelvhasználatról, a 20 éves marosvásárhelyi, fekete márciusként elhíresült pogromkísérletről, elhallgatott irodalmunkról, a regionalizmusról és székelyföldi autonómiáról, a Székely Hadosztályról, nemzetpolitikáról és nemzetstratégiáról, az erdélyi szórványról és erdélyi politikai életről, valamint az érmelléki autonómiatörekvésekről is.
A nap végén, amint azt már a rutinosabb táborozók megszokhatták, fergeteges koncertek várják a szórakozni vágyókat. Így lép majd színpadra szerdától - vasárnapig a NemEz, a Beatrice, a Hungarica, a Stratégia, a Kárpátia, az Ismerős Arcok, az Avatar, az Edda, a Dalriada, a Piramis, a Transylmania, a Depresszió és a No Sugar zenekar.
A 2009-es évben közel 17.000 napijegyes vendéget vonzó EMI-táborban az idén is lesz lehetőség házak, szobák bérlésére mindazoknak, kik nem szeretnének sátorban aludni. A tábor környékén lévő kulcsos házaknak ára 40-60 lej/fő/éjszaka. Mindaz aki szeretne élni ezen lehetőséggel, bátran fordulhat Korpos Dalma szállásfelelőshöz a 004-0743-030628-as telefonszámon vagy a dalmakorpos@yahoo.fr e-mail címen.
Tekintettel arra, hogy az EMI-táborokban nagyon sok fiatal megfordul, a szervezők igyekeztek – a gazdasági válság ellenére is – nem túlzottan emelni az árakat. Így az öt napra szóló belépő (augusztus 11-15.), mely tartalmazza a sátorhelyet és az összes programon való részvételt, az idén 85 lejbe kerül, míg egy napra egy fő 19 lejt fizet. Ha azonban legalább 15 fős (legtöbb 25 fős) iskolás (VII-XII.) csoportok érkeznek, a csoport tagjai csak 65 RON-t fizetnek. Az így szerveződött csapatoknak a tábor egész ideje alatt külön játékokat és versenyeket szerveznek.
Hogy pontosan milyen meghívottak lesznek és milyen előadásokra lehet számítani, azt bárki megtudhatja, ha ellátogat a www.emitabor.hu/erdely honlapra, melyet érdemes rendszeresen figyelni, hiszen az idő múlásával egyre több érdekességet tudhatnak meg a VI. EMI-táborról és annak programjáról - tájékoztatnak a szervezők.
(Kuruc.info, Hírdobáló)

Címkék: programajánló elcsatolt részek

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr142086613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása