Kezdődik az orfűi fesztivál

 2010.06.16. 22:16

Orfű | A punkzene nagy rajongója, az Euroliga-győztes kosáredző Rátgéber László a Fishing on Orfű fesztivál csütörtök 16 órai megnyitója után ismét nekigyűrkőzik, hogy átugorja a tavat.

Az eseményre rengeteg versenytárs nevezését várják, s a quimbys Varga Livius elnökletével a zsűri már nem csak az ugrás hosszát, de a szépségét is pontozni fogja. A három nap alatt több mint nyolcvan zenekart felvonultató orfűi koncertparádé első napi csúcseseménye a pécsi 30Y fellépése lesz, Beck Zoliék ott ünneplik fennállásuk tízéves jubileumát.

– Egy olyan műsort viszünk, ami a zenekar egész életművét áttekinti. Továbbá itt lesz az ősbemutatója néhány dalnak az ötödik nagylemezünkről – ígérte az énekes,  aki zenésztársaival még a nyár folyamán stúdióba vonul, hogy rögzítsék a novemberre várható új 30Y-albumot.

De Phazz

A  De Phazz (Destination: Phuture Jazz = úti cél: a jövő-dzsessz) az orfűi könnyűzenei fesztivál legnagyobb külföldi sztárja. A fekete énekespá-rossal felálló csapat azzal futott be, hogy az ötvenes-hatvanas évekbeli zenei hangzásokat modernizálja elektronikus tánczenei ritmusokkal (triphop, house stb.), így napjainkra az első számú lounge-pop zenekarrá vált Európában.

A De Phazz összességében latinos, jól hallgatható zenét játszik, tagjai külön-külön is neves szólisták. A csapat tavaly új lemezt adott ki, ezt mutatják be jórészt Orfűn is.

Pony Bravo

A Pony Bravóra nem kis feladat vár. Az az elvárás velük szemben, hogy játékukkal feledtessék az eredetileg beharangozott Roy Pacinak, Manu Chao trombitásának a hiányát. A Sevillában alakult csapat képes erre, hiszen két éve megjelent első lemezük Spanyolországban azonnal a toplisták élére került. A négytagú zenekar páratlan humorral és eleganciával ötvözi az ötvenes évek elhasznált, ám mindig örökzöld western világát, a rock’n’rollt, a flamencót, a reggae-t, a skát és a blues-
rockot – és ebből a popzenei törmelékből építi fel finoman önironikus, laza és nagyon szórakoztató produkcióját.

Kispál

A Kispál és a Borz együttes több mint két évtizedes szárnyalás után ezen a koncerten búcsúzik el baranyai híveitől. Szerepelnek pár hét múlva az orfűi EFOTT-on, de Lévai Balázs Sziget-koncertre készült búcsúkoreográfiáját csak itt mutatják be nagy tételben. Miként a 30Y jubileumi fellépése, ez a buli is kiemelt időt, másfél órát kap.
– Méltón búcsúzunk, olyan show-műsorral, amilyet tőlünk még nem láthatott a közönség – tudtuk meg Lovasi Andrástól. – Különleges fénytechnikával, és olyan számokkal, amelyek a fővárosban sem hangzanak el.

Inspector Cluzo

Az Inspector Cluzo nevét A Rózsaszín Párduc filmek lökött felügyelőjétől kölcsönözte, és a minimál stílus jegyében jött létre. A gitár és dob felállás egyik legszórakoztatóbb európai képviselőjéről van szó, amelyben Laurent Lacrouts a gitáros-énekes, Mathieu Jourdain a dobos. A funkot és blues-rockot keverő duó Rátgéber László személyes ajánlásával érkezik.

Péterfy Bori

Csak Péterfy Borival és a Love Banddel teljes a Lovasi Baráti Klub (Kispál és a Borz, Kiscsillag, Csík zenekar, Budapest Bár, Pál Utcai Fiúk). Bori mai fellépésüket úgy kommentálta, hogy nem szeretnék, ha csak a Labamba-Vámpír-Tégednem dalaikról ismernék őket, ezért frissítettek is.

(BAMA)

Címkék: fesztivál on orfű fishing

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr952087568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása