Narancsjavaslatok dömpingje: minden választás után új OVB-t szeretne a Fidesz
Minden általános választás – az országgyűlési, az önkormányzati és az európai parlamenti voksolás – után megújulna az Országos Választási Bizottság (OVB), ha a parlament elfogadja a fideszes Horváth Zsolt javaslatát, amelyet a képviselő hétfőn nyújtott be az Országgyűlésnek.
A választási eljárásról szóló törvény módosítását kezdeményező előterjesztés szerint az OVB választott tagjait az említett választások kitűzését követően, legkésőbb a szavazás napja előtti 42. napon kellene a jövőben megválasztani.
A fideszes indítvány kitér arra, hogy az OVB-be az országgyűlési képviselők általános választásakor az országos listát állító jelölőszervezet, az EP-választás alkalmával az Országgyűlésben képviselőcsoporttal rendelkező párt, továbbá a listát állító, képviselőcsoporttal nem rendelkező jelölőszervezet, az önkormányzati választásoknál az országgyűlési frakcióval rendelkező párt delegálhat egy-egy tagot. A törvény a kihirdetését követő napon lépne hatályba.
(MTI)

Címkék: fidesz bizottság ovb országos választási

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr532083422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása