Éjszaka csapadékzóna érkezik

 2010.06.15. 19:59

Az éjszakai órákban délnyugat felől csapadékzóna érkezik. Szerdán sokfelé várható eső, zápor, főként a déli országrészben felhőszakadás, jégeső is lehet.

Az éjszakai órákban egy mediterrán ciklonnak köszönhetően délnyugat felől nedvesebb légtömegek érik el a Kárpát-medencét, így a Dunántúlon már éjszaka egyre többfelé alakulnak ki záporok, délnyugaton zivatarok is. A ciklon hatására szerdán túlnyomóan erősen felhős, borult lesz az ég, és sokfelé kell ismétlődő esőre, záporra számítani. A déli megyékben zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket felhőszakadás (rövid idő alatt 30 mm-t meghaladó csapadék), jégeső, viharos szél (70-90 km/h) kísérhet. Az északi országrészben zivatarok ugyan nem valószínűek, de itt is többfelé eshet jelentős mennyiségű csapadék a nap folyamán.

A délutáni-esti órákban dél felől egyre többfelé megszűnik a csapadék, és a déli megyékben már csökkeni kezd a felhőzet.

Szerdán 10 fokos hőmérséklet-különbség várható az ország északnyugati és délkeleti területei között. Miközben az északnyugati határszélen alig emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet, az Alföld déli részén 29, 30 fokig melegszik a levegő.

ICI Interaktív Meteorológia

Címkék: eső jégeső mediterrán felhőszakadás zápor zivatar ciklon csapadékhullám

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr892084396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása