A kolumbiai hadsereg és rendőrség kiszabadított három foglyot a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) szélsőbaloldali gerillaszervezet legrébben fogva tartott túszai közül, egy héttel az elnökválasztás második fordulója előtt.

Ez volt a kolumbiai kormányerők első sikeres túszszabadító akciója azóta, hogy 2008 júliusában kimentették a gerillák karmai közül Ingrid Betancourt volt kolumbiai elnökjelöltet.

Álvaro Uribe leköszönő elnök közleményben tudatta, hogy helyi idő szerint vasárnap kiszabadították a FARC fogságából Luis Herlindo Mendieta Ovalle tábornokot és Enrique Murillo ezredest. Juan-Manuel Santor védelmi miniszter később közölte, hogy Arbey Delgado őrmester az összecsapások adta alkalmat kihasználva megszökött a gerillák rabságából.

Mindhárom túszt 1998-ban rabolták el; Luis Herlindo Mendieta Ovalle ekkor még alezredes volt, és fogsága idején léptették elő tábornokká. Az elnökválasztás második fordulójában - a Betancourt kiszabadításával hírnevet szerző - Juan-Manuel Santos és Antanas Mockus volt bogotái polgármesterrel verseng a választók kegyeiért.

(HVG)

Címkék: kolumbia túszejtés

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr802080099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása