A lengyel hatóságok letartóztattak egy izraeli titkos ügynököt, akinek feltehetően köze van a Dubaiban ez év januárjában meggyilkolt Hamász-vezető halálához.

Németországi sajtóértesülések szerint a férfit Uri Brodskynak hívják, és június első napjaiban került a lengyel hatóságok kezére. Brodsky ellen Németországban is elfogatóparancs van érvényben, ugyanis feltehetően hamisított német útlevéllel utazott Dubaiba az év elején. Mint emlékezetes, Mahmoud al-Mabhouh-ot, a Hamász palesztin iszlamista mozgalom egyik alapítóját január 20-án holtan találták egy Dubaiban található hotelben. Megalapozottnak tűnő feltételezések a Moszad titkos ügynökei ölték meg, akik brit, ír, francia, ausztrál és német hamis útlevelek felhasználásával érkeztek az Öböl-menti arab országba. Nagy-Britannia és Ausztrália az akció miatt hivatalosan is tiltakozott Tel-Avivnál.
Állítólag a férfit a német hatóságok kérésére tartóztatták le akkor, amikor Lengyelország területére lépett. Minden jel arra utal, hogy Berlin a titkos ügynök kiadatását fogja kérni Varsótól. “Pillanatnyilag a lengyelektől függ, hogy átadják-e nekünk Brodskyt” - közölte a német szövetségi nyomozóhivatal egyik illetékese az AP hírügynökség tudósítójának nyilatkozva. Egyelőre sem a lengyel, sem az izraeli hatóságok nem adtak ki hivatalos nyilatkozatot az ügyben.
 Forrás: itt
(Perge Ottó, Kuruc.info)

Címkék: német lengyel külföld zsidó zsidóbűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr142077872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása