Nemzetközi megállapodás született azokról az ajánlásokról, amelyek alapján a jövőben rendezni lehetne az 1933 és 1945 közötti németországi náci rendszer áldozataitól elkobzott vagyon ügyét, visszaadását - közölték szerdán Prágában.

Az elrabolt egykori zsidó vagyon visszaadásának elveit megfogalmazó ajánlásokban, amelyek nem kötelező jellegűek, 43 ország képviselője egyezett meg Prágában - jelentette be Jan Fischer, cseh kormányfő és Stuart Eizenstat, az amerikai külügyminisztérium holokauszt ügyekben illetékes tanácsadója közös sajtóértekezleten. Az ajánlások nemcsak zsinagógákat, temetőket, iskolákat és más, egykoron vallási célokat szolgáló ingatlanokat érintenek, hanem magánvagyont is.
(MTI)

Címkék: prága németország holokauszt náci rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002069707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása