Apadnak a borsodi folyók

 2010.06.09. 20:22
Apadnak a korábban soha nem látott vizet hozó folyók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, bár több település több utcája, számtalan háza továbbra is vízben áll.
Az elkövetkező napok legfontosabb feladata a belvizek leszivattyúzása és a fertőtlenítés lesz – mondta Bojti Imre ezredes, a megyei védelmi bizottság ügyeletese szerdán az MTI-nek. A Hernád és a Sajó áradása miatt továbbra is rendkívüli az árvízvédelmi készültség a két folyón, ugyanakkor valamelyest konszolidálódik a helyzet mindazon településeken, amelyeken korábban a víz volt az úr – mondta Bojti Imre.
Sok helyütt még most sem fogyasztható a vezetékes ivóvíz, oda zacskós, illetve palackos vizet szállítanak.
Több helyen megkezdődött a fertőtlenítés, ez vélhetően még heteken át tart. Miskolc észak-keleti határában továbbra is járhatatlan az M30-as autópálya csomópontja, várhatóan a késő esti órákban feloldják az útzárat.
A kárfelmérés tart. A megyében több mint száz ingatlan dőlt romba, de tartani kell attól, ez még több lesz.
(MTI)

Címkék: sajó árvíz hernád 2010 borsod abaúj zemplén

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr342069839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása