Cigányszínesek

 2010.07.04. 23:38

Egy órán belül meglett az Újfehértóról ellopott autó

Hatékony volt az együttműködés az újfehértói, a nagykállói rendőrök, valamint az érpataki falu és mezőőrök között, így a tolvaj körül szinte elfogyott a levegő.
 
Péntek délután érkezett bejelentés, hogy Újfehértóról ismeretlen személy ellopott egy autót. A bejelentést követően a rendőrök értesítették a külterületen helyismerettel rendelkező, és szinte állandóan mozgó mezőőri szolgálat külterületi akció csoport tagjait. A gondosan megszőtt hálót kivetették, és minden utat ellenőrzés alá vontak. A lopással kapcsolatos adatgyűjtést Kardos Tamás zászlós, és Szénás József zászlós végezte.

A nyomok alapján sikerült az elkövető mozgását behatárolni, majd Plósz Balázs és Györki József törzsőrmesterek a nagykállói őrs felől, Bakti Péter mezőőr valamint Fazekas Péter faluőr a külterület felől zárta körbe hermetikusan a tolvajt. Belátva, hogy autóval nincs lehetőség menekülni a tettes vélhetően, kiugrott az autóból, mert az esőzések nyomán Érpataktól úgy 3 km-re egy kisebb tó elzárta az útját, amiről ő nem, de Bakti Péter mezőőr tudott.

Sikeres rendőri akció

A külterületi akciócsoport tagjai szóltak a rendőröknek, hogy hol van az autó, majd biztosították a helyszínt, a rendőrök pedig megpróbálták a tolvajt elfogni. Egyelőre megugrott, mert a sötétedés és a dús növénytakaró elbújtatta, de a rendőrök értékes nyomokat rögzítettek, így azonosítására elfogása után van remény. A lakosság számára talán egy újabb megnyugtató eset lehet a mostani, hogy ebben a térségben éber szemek vigyázzák a rendet.

***
Gyerekkorú rablókat fogtak Debrecenben

Egy 12 éves hajdúszoboszlói lányt és egy 13 éves debreceni fiút fogott el a rendőrség, miután vasárnap éjjel megtámadtak és kiraboltak egy nőt Debrecen belvárosában - közölte Kelemen Éva, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Vasárnap, éjfél előtt pár perccel egy 49 éves, budapesti nő tett bejelentést a Debreceni Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint két ismeretlen fiatal bántalmazta a Kálvin téren, majd kitépték kezéből a kézitáskáját, és a helyszínről elmenekültek - ismertette a részleteket a rendőr hadnagy.

Az adott személyleírás alapján a környéken elfogták a két fiatal elkövetőt: egy 12 éves hajdúszoboszlói lányt és 13 éves debreceni barátját.

A bűncselekménnyel okozott kár nagyrészt megtérült, a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A két gyermekkorúval szemben rablás bűntett gyanúja miatt indult nyomozás - mondta el Kelemen Éva. (Kuruc.info: természetesen, minvel 14 alattiak cigányaink, semmi se lesz a dologból. Miközben Svájcban, Amerikában, Angliában stb... - á, nem is folytatom. Az impotens Fidesz még csak véletlenül sem akarja lecsökkenteni a büntethetőségi korhatárt.)
(Kisalföld)
***
Az árokban esett egymásnak a három férfi és a nő

ELJÁRÁS INDULT | A szülők vetettek véget egy kisebb tömegverekedésnek Tiszaburán.

Két család tagjai estek egymásnak szerdán délután Tiszaburán — tudtuk meg Veres Évától, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Miután az utcán találkoztak, egy félreértés miatt veszekedni kezdtek. Először szóváltás volt közöttük, majd a három férfi és egy nő egymásnak estek.

A verekedés során az árokba is beleestek. Végül a szülők vetettek véget a csetepaténak, melynek során a négy verekedő könnyebb sérülést, karmolást, hámsérülést szenvedett. Csoportos garázdaság miatt indult eljárás a négy 16 és 25 év közötti személy ellen.

***

Addig taposta a földön fekvő férfit, míg eltörte az orrát

VITATKOZTAK | Egyikük bottal támadt a másikra, mire az ütlegelni kezdte. A szomszédok vetettek véget a csetepaténak.

Egy régi sérelem miatt veszett össze két szomszéd szerdán Újszászon. Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: előbb vitatkoztak az utcán, majd egyikük egy bottal támadt a másikra, azzal akarta megütni. A férfi azonban elvette és eldobta a botot, majd ütlegelni kezdte vitapartnerét, aki a földre került. A felülkerekedett szomszéd ekkor megtaposta a másikat.

A sértett ennek következtében orrcsonttörést szenvedett. Végül az összegyűlt szomszédok vetettek véget a csetepaténak. Mindkét férfi ellen eljárás indult, a sérült férfinak garázdaság, míg a másiknak súlyos testi sértés miatt kell felelnie.

(SZOLJON)

***

Megverték a megállóban, mert túl rossz híreket terjesztett

ÜTLEGELÉS | Három nő verekedett csütörtökön reggel egy tiszaigari buszváróban, tudtuk meg Veres Évától, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A vitát az váltotta ki, hogy egyikük — aki közmunkásként dolgozott éppen a buszmegállóban — rossz hírét keltette az egyik helybeli lakosnak a településen. Ezért támadta meg őt a hírbehozott.

Kikapta kezéből a seprűt és azzal ütlegelte. A verésbe a támadó lánya is bekapcsolódott. Végül a sértett könnyebb sérülésekkel megúszta az ütlegelést. Eljárás indult ellenük, gyorsított eljárással bíróság elé kell állniuk.

(SZOLJON)

***

A szomszédból lopta az áramot - lebukott

Szeged - A jó szomszédok általában figyelnek a másik ingatlanára, ha az nincs otthon. Egy szegedi fiatalember és édesapja inkább az áramot lopta a mellette lévő lakatlan lakásból.

A 29 éves gyanúsított lakásában jelentős tartozás miatt kikapcsolta az áramot a szolgáltató, ezért úgy döntöttek, hogy a szomszédos, üresen álló ingatlanból pótolják azt. Betörték a lakás ajtaját, majd egy hosszabbítóval átvezették az áramot. A tulajdonos csak egy hónappal később vette észre a turpisságot, csütörtökön értesítette róla a szegedi rendőrséget.

A bűncselekménnyel eddig körülbelül 60 ezer forint kárt okoztak, lopás miatt indult büntetőeljárás - tudta meg a (Délmagyar) Szenti Szabolcs főhadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

(Délmagyar)

***

Rablás a nyílt utcán: járókelők fogták el a tettest

Egy 49 éves szarvasi férfi bántalmazott és próbált meg kirabolni egy nőt péntek éjjel a békéscsabai Andrássy úton.

– Pénteken 22 óra 20 perckor Békéscsabán, az Andrássy úton egy férfi tettleg bántalmazott egy arra gyalogoló nőt és megpróbálta elvenni a kézitáskáját – tájékoztatta lapunkat az esetről Albert István.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, a sértett a támadás közben segítségért kiabált, ettől az elkövető megijedt és a helyszínről el akart menekülni, ám a közelben tartózkodó emberek elfogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A megtámadott nő a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt vette őrizetbe az elkövetőt, egy 49 éves szarvasi férfit.

beol.hu

***

Éjjeli betolakodók támadtak a felriadt bácsira

rablás | Kunszentmiklóson egy 67 éves férfi házába törtek be, amikor a házigazda felébredt rátámadtak a betolakodók.

Két, eddig ismeretlen személyt keres a rendőrség, akik pénteken, a hajnali órákban egy kunszentmiklósi házba surrantak be. Értékek után kutattak, az otthon tartózkodó 67 éves férfi pedig felébredt a zajra. A tettesek arcon ütötték a halálra rémült háziurat, majd 30 ezer forintnyi zsákmányukkal elmenekültek.

Szerencsére a sértett könnyebb sérülésekkel úszta meg a támadást. A helyszíni nyomok és adatok alapján a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói nagy erőkkel keresik a két elkövetőt.

baon.hu

***

Csirketolvajt fogtak a rendőrök

Szekrénybe dobták ijedtükben a fazék sült csirkét, de a rendőrök szagot fogtak, így buktak le a csirketolvajok Szentdénesen. Két férfi szombat éjjel öt-öt csirkét lopott a szomszéd óljából, a szerencsétlen állatokat a lábaiknál fogtak össze, úgy vitték haza, mint egy hatalmas virágcsokrot.

Az egyik férfi anyja megsütötte mindet, a nagycsalád éppen lakomázott vasárnap délben, amikor a rendőrök betoppantak. Próbálták elrejteni a bizonyítékot, de hiába, a sült csirkeszag lebuktatta őket. A két tolvajt a rendőrök elfogták, beismerő vallomást tettek, ellenük lopás miatt indult büntetőeljárás - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Zsobrák Péter a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

mon.hu

***
Milliós kárt okozott húszezres haszonért

Kisvejke | Megrongáltak egy transzformátorállomást hétfőn Kisvejkén. Az ismeretlenek jelentős kárt okoztak - tudtuk meg a rendőrségtől.

Ismeretlenek szereltek szét hétfőn egy a vízmű közelében található transzformátorállomást. A rongálók ellopták a transzformátorban található mintegy 30 kilogrammos réztekercset - tudta meg a TEOL.hu Farkas Kingától, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A rongálással okozott kár, mintegy egymillió forint. A vörösréz kilójáért egyébként 800-900 forintot adnak a fémtelepeken. A tolvajok tehát mintegy 25 ezer forint nyereségért okoztak milliós kárt.

teol.hu

***

Betörőket fogott Nokedli Tiszabercelen

Tiszabercel községben ma reggelre virradóan egy családi ház udvarára hatoltak be ismeretlen tettesek, akik az udvar konyhakertjéből krumplit tulajdonítottak el.

Erre a portára már több alkalommal is behatoltak, ezért most nyomkövető kutyát is bevetettek a nyomozók az eredményes felderítés érdekében. A Balázska Tibor zászlós kutyavezető járőr vezette „Nokedli” nevezetű három éves kan nyomkövető kutya, az elkövetők helyszínen hátrahagyott lábnyomaiból indította kutyáját, aki ez alkalommal is, mint már korábban többször, rövid időn belül eredményt produkált.

A településen át követte az elkövetők szagát, egészen a szomszéd település Paszab egyik lakóházának udvarára, ahol az ibrányi rendőrök által tartott házkutatás során, a padláson elrejtve megtalálták az ellopott terményt, valamint azt a két pár cipőt, amelyeknek nyomait a bűncselekmény helyszínén rögzíteni sikerült. A két ott tartózkodó feltételezett elkövető beismerte tettét, ellenük a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Ibrányi rendőrőrse lopás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

(SZON)

***

Őrízetben a székelyi rabló

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Demecseri Rendőrőrse rablás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 26 éves székelyi férfi ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 27-én a késő éjszakai órákban, lakásában támadt rá egy 69 éves székelyi férfira, akitől miután az beengedte, tartozásra hivatkozva pénzt követelt. A sértett, miután közölte vele, hogy nem tartozik neki, ezért nem fizet, a támadó férfi többször megütötte, aminek következtében megszédült és az ágyra esett. Ezt kihasználva a gyanúsított átkutatta a házat, de mivel pénzt nem talált, zsákmány nélkül távozott.

A nyugdíjas sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A támadóját a rendőrség elfogta, és őrizetbe vette.

(SZON)

***

Megélhetési lopás? Más portáját dézsmálták az éjjeli tolvajok

A kaposvári férfiak a rossz anyagi helyzetükkel indokolták a lopást. Kerti veteményeket vittek el a sántosi szőlőhegyről.

– Kedd este érkezett a bejelentés a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, miszerint a sántosi szőlőhegyen három gazdátlan kerékpár hever az út mellett – mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A helyszínre érkezett rendőrök átkutatták a környéket és három férfit igazoltattak, akiknél három zsák volt.

Bíró Gábor hozzátette: a zsákokból vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa és cukorborsó került elő. A tolvajok nem sokkal azelőtt szedték le a terményeket, nem a saját portájukról...

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, a kaposvári férfiak a hátrányos anyagi helyzetükkel indokolták a tettüket. Bíró Gábor közölte: a három férfi ellen lopás miatt indított eljárást a Kaposvári Rendőrkapitányság.

(Sonline)

Címkék: cigánybűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr222129756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása