Az első félidő a durvaságé volt, többet aprították egymást a csapatok, mint amennyit a támadásokat szövögették, bár főleg a hollandok szabálytalankodtak sokat és durván. A spanyoloktól Ramos fejjel, Villa pedig lábbal veszélyeztett, gól azonban nem lett egyikből sem. A túloldalon Robben lapos lövését kellett védenie Casillasnak.
A második felvonás már a kihagyott ziccereké volt, Robben kétszer vezethette Casillasra a labdát, azonban nem tudott betalálni, míg Iniesta elszórakozta az előtte adódó lehetőséget. Villa járt így is a legközelebb a gólhoz, az üres kapuba tartó labdát azonban Heitinga vágta ki a földön fekve.
Nem született döntés a rendes játékidőben, így következhetett a hosszabbítás melyben Heitinga gyűjtötte be a második sárgáját, az utolsó tíz percet emberhátrányban voltak kénytelenek letudni a hollandok.
Az emberlőnyt aztán Iniesta használta ki aki harmadik hatalmas helyzetét már belőtte, így a 2008-as Eb után a vébét is megnyerte az armada, története során először. Hollandia harmadszor lett második.
Eredmény:
Hollandia - Spanyolország 0-1 (Iniesta 116.) - hosszabbításban
(hir24.hu nyomán)
(Kuruc.info)

Címkék: spanyolország foci vb vb döntő

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr182146096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása