A holoőrületnek, mint az alábbi, korábban már bemutatott videó is bizonyítja, nincs határa. Ha valaki a háttér ismerete nélkül megnézi, azt hiheti, hogy ezt a „művészi” alkotást valószínűleg antiszemiták készítették. Csakhogy az alkotó nem más, mint egy Jane Korman nevű ausztráliai zsidó hölgy, aki a filmművészeten kívül festészettel, költészettel és prózaírással is foglalkozik. Szóval igazi zsidó, aki mindenhez ért. A művésznő Auschwitzban táncoltatja meg a családtagjait.


Igen, az itt megtekinthető videó nem antiszemita gyűlöletalkotás, hanem a művésznő – a nyilatkozatai szerint – a filmművészet eszközeivel kíván tiltakozni az utóbbi időkben Ausztráliában is egyre fokozódó „zsidó- és Izrael-gyűlölet ellen”. Az Izrael-gyűlöleten Korman valószínűleg a Gázai övezet elleni irtóhadjárat fölverte ausztráliai tiltakozáshullámot érti. S amint azt a zsidóság és a gojság nagy tanítómestere, Golda Méír óta tudjuk, aki bírálni merészeli Izraelt, az antiszemita.

Az alkotás három részből áll (legalábbis mi ennyiről tudunk), s a címe: I Will Survive: Dancing Auschwitz (Túl fogom élni: Tánc Auschwitzban). A főszereplők: A művésznő Adulak nevű 90 éves, holokauszt-túlélő édesapja és családtagjai. Az aggastyán a családtagjaival együtt többek között az auschwitzi, a dachaui tábor, valamint a teresienstadti és a lodzi gettó ismert képei előtt lejt a túlélést mámorosan ünnepelve örömtáncot. A zene is elég bizarr módon lett kiválasztva: a társulat a színesbőrű amerikai énekes, Gloria Gaynor egyébként nagyszerű nótájára ropja a táncot. Az Oscar-gyanús alkotás első részének végén a művésznő még a jobb sorsra érdemes Leonard Kohen zsidó énekest is bevonja a történetbe, mert a fergeteges tánc végén, már az elsötétült képernyő mögött, fölhangzik a Dance Me to the End of Love című slágere.

A holoalkotásnak, amint azt fentebb említettük, van második és harmadik része is (ld. alább), ezek elemzésével viszont nem kívánjuk a kedves olvasót teljesen magunkra haragítani. De ha már antiszemitizmus, akkor Magyarország semmiképpen nem maradhat ki a történetből. A Máárív című izraeli lap szerint a YouTube-ra is fölkerült „művészi” filmalkotás az európai, de leginkább a magyarországi neonáci portálok slágerévé vált. Egyébként mi nem tudunk róla, hogy eddig más magyar nyelvű hírportálok is foglalkoztak volna ezzel a videóval.
 

Summa summarum: Türelmetlenül várjuk ennek a jelentős alkotásnak a magyarországi bemutatóját, színpadi adaptációját és a mértékadó tévéadók általi sugárzását.

Júszef el-Kudszi – Kuruc.info

Címkék: auschwitz auschwitzi túlélőtánc túlélőtánc

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr182145883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása