Megkétszereződött a korrupció mértéke Afganisztánban 2006 és 2009 között - állította csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentésében egy nem kormányzati helyi szervezet.
Az Integrity Watch Afghanistan (IWA), amelynek célja a korrupció elleni küzdelem a közép-ázsiai országban, megállapításait egy felmérésre alapozza. Ennek keretében 6500 embert kérdeztek meg 2009 végén az ország 32 tartományában. Ez már a második ilyen vizsgálat volt.
A tanulmány szerint a kenőpénzek értéke immár eléri az egymilliárd dollárt, s az afgán háztartások 28 százaléka fizetett már csúszópénzt valamilyen közszolgáltatásért.
A jelentés eredményei egyebek közt azt mutatják, hogy a korrupció veszélyezteti az állam intézményrendszerét, a jogállamiság helyreállítását, súlyosan kihat az állami-társadalmi viszonyrendszerre, táplálja a csalódottságot és a felkelők támogatottságát.
Afganisztán minden évben több milliárd dollár külföldi segélyt kap, ám számos adományozó ország - köztük a terhek legnagyobb részét viselő Egyesült Államok is - úgy véli, hogy a korrupció még a kormányzati szinteken is tetten érhető.
(MTI)

Címkék: afganisztán

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr142140839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása