Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és Veres János korábbi pénzügyminiszter konkrét utasításokat adott a sukorói kaszinóépítésre szolgáló földügylet kapcsán a vagyonkezelőnek. Ezt bizonyítják Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerint azok az iratok, amelyek az üggyel kapcsolatban nemrégiben a birtokába kerültek.
A gyanús földértékesítés feltárására felkért miniszterelnöki megbízott állítja: az államnak másfél milliárd forintos kárt okozott ez az üzlet. Ráadásul attól a perctől kezdve, hogy a Gyurcsány-kormány a sukorói kaszinóépítési tervet kiemelt állami beruházásnak nyilvánította, a kabinet 2,5 milliárd forintos állami támogatást is odaítélt. Tehát az izraeli-amerikai befektetők minden segítséget megkaptak a kormánytól ahhoz, hogy hozzájussanak a velencei-tavi területhez.
Budai feljelentése nyomán egyébként már Tátrai Miklóst, a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját a vádhatóság gyanúsítottként hallgatta ki egy bábolnai földügy kapcsán.
(MNO)

Címkék: gyurcsány ferenc budai gyula

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr42140234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása