Általában magasabb az IQ-juk azoknak az embereknek, akiknek a jobb és bal oldala szimmetrikus - derült ki egy új amerikai tanulmányból.

A test szimmetriáját olyan részek alapján számítják, amik párban vannak - mint az ujjak, lábujjak, kezek, lábak - majd ezek szélességét és hosszúságát vizsgálják minden oldalon.


A Virginiai Állami Egyetem kutatói 14 korábbi tanulmányt vizsgáltak meg a test és az intelligencia kapcsolatáról, amelyekben összesen közel 1900 fő vett részt. A korábbi erőfeszítések mutattak rá arra, hogy az intelligencia kulcsfontosságú mutató a jövő egészségügyi, halálozási kérdéseiben és fontos szerepe lesz a szaporodási sikerben és az általános túlélésben is. A Virginiai Egyetem kutatói összefüggést találtak a test szimmetriája és az intelligencia között is.


"Eddig a kognitív képességgel mérték a legjobban a munkahelyi hatékonyságot, pedig a külső is árulkodik az értelemről" - nyilatkozta a tanulmány társ-szerzője, George Banks.

 
A tanulmány az Intelligence című folyóiratban jelent meg.

Medipress

Címkék: iq pszichológia

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr492140243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása