Az MPP Maros Megyei Szervezete üdvözli és támogatja a háromszékiek azon kezdeményezését, hogy Kovászna, Hargita és Maros megyék önkormányzatai határozatot fogadjanak el, melyben kimondják: Románia közigazgatási újrafelosztása esetén ezen megyék a történelmi összetartozás és a gazdasági ésszerűség érvei alapján is egy régiót kell képezzenek - áll a Maros megyei MPP szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
A dokumentumból kiderül az is, hogy a megyei szervezet elfogadja a Magyar Polgári Párt marosvásárhelyi szervezetének helyi elnökségi gyűlésén hozott határozatát az MPP marosvásárhelyi tagjainak a Kommunista Állambiztonság Irattárát Vizsgáló Bizottság (CNSAS) által történő átvilágítása tárgyában, ugyanakkor ezt kiterjeszti a megyei szervezet vezetőire is.
Ennek értelmében az 1999. évi 187-es sz. törvény 2. szakaszának (a-z) bekezdéseiben foglaltak alapján a Magyar Polgári Párt Maros Megyei Szervezet Helyi Elnöksége kérheti a párton belüli és kívüli közméltósági tisztségekbe vagy közalkalmazotti tisztségekbe jelölt tagjainak, átvilágítását, az ún. lusztráció elvégzését - tájékoztat az MPP.
(Kuruc.info)

Címkék: mpp hargita kovászna maros megye

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr662138016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása