A magazin hivatalos magyarázata az, hogy júliusi számukat a nemrég elhunyt José Saramago előtti tisztelgésnek szánták - de érdekes módon valahogy megint nem rabbikból próbálnak gúnyt űzni.
Az embereket hülyének néző tájékoztatás szerint a Nobel-díjas portugál író egyik művéből nyertek ihletet, és az általa egyszerű embernek beállított Jézust - hogy ne tűnjön ki nagyon az újságból - meztelen nők mellé állították.
Eszerint a Nobel-díjas író 1991-es Jézus Krisztus Evangéliuma című művét vették volna alapul, és képsorozatot készítettek, melyeken a Saramago szerint akaratlanul megváltóvá váló Názáreti Jézus többek közt egy kurva, egy feslett katolikus diáklány és egy leszbikus "pár" mellett jelenik meg.
A Playboy alelnöke azonban ráérzett arra, hogy átlépték a határt: szerződést bontanak a portugál verzió kiadójával.
Míg 2008-ban a mexikói Playboynak kellett a címlapját díszítő, mélyen dekoltált Szűz Mária miatt magyarázkodnia, ezúttal maga a cég központja adott ki elhatárolódó közleményt.
A magazin alelnöke, Theresa Hennessy kijelentette, ők nem adták áldásukat a júliusi lapszám címlapjára.
„Nem láttuk és nem is hagytuk jóvá a portugál Playboy júliusi címlapját és fotóit. Ez a színvonalunk megdöbbentő megsértése, és nem engedélyeztük volna, ha ezt a megjelenés előtt látjuk. Ennek eredményeként és más ügyek kapcsán már folyamatban van a megállapodásunk megszüntetése a portugál kiadóval” – áll Hennessy közleményében.
A magazin képviselője elmondta, a Playboyt 26 országban adják ki az Egyesült Államokon kívül, és minden egyes kiadvánnyal licenszszerződést kötnek. Ennek lényege tulajdonképpen annyi, hogy a kiadvány amerikai formátumát használhatják, és a megjelenő kiadványokat mindig megtekintik, és jóváhagyják megjelenés előtt (ezt állítólag személyesen az alapító, Hugh Hefner teszi meg).
A magazinba az amerikai szokások mellett ugyanakkor az adott ország saját kultúráját is beépítik, és ettől lesznek különbözőek a magazinok országonként.
Mindezek alapján azonban nem világos, hogy ilyen szigorú jóváhagyási rendszer mellett hogyan mehetett ki a portugál kiadás jóváhagyás nélkül.
(Velvet nyomán)

Címkék: portugál playboy perverzió keresztényellenes

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr942139224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása