A nyugdíjrendszerek fenntarthatatlanságára figyelmeztet az Európai Bizottság és annak magyar tagja; július végén derül ki, hogy milyen állapotban vannak az európai bankok; eladhatja a Walt Disney a Miramax filmstúdiót - külföldi gazdasági lapszemle.

Az Európai Bizottság szerint a jelenlegi nyugdíjrendszerek fenntarthatatlanok. Andor László magyar EU-biztos szerint "az alacsonyabb nyugdíjak, a magasabb elvonások vagy a hosszabban és többet dolgozó emberek között kell választani". A bizottság jelentése szerint a tagállamoknak emelniük kell a nyugdíjkorhatárt a várható élettartam növekedése miatt - írja a BBC. Erre többek között Franciaország, Görögország, Spanyolország és Nagy-Britannia is elszánta magát, s 2009-ben Magyarországon is így döntött a kormány.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) feljavította idei növekedési becslését, miután az első félév jobb eredményt hozott a vártnál. Ugyanakkor a pénzpiacok megingása miatt a szervezet szerint nőttek a kilábalást akadályozó kockázatok. Tavasszal még 4,2 százalékos globális növekedést becsült az IMF, a legutóbbi érték már 4,6 százalék 2010-re - írja a Bloomberg.

Július 23-án derülhet fény az európai bankok úgynevezett stressztesztjének eredményére, amelyben 91 európai pénzintézet állapotát vizsgálják. Ez az európai banki befektetések 65 százalékát teszik ki. Az eredményre igény kíváncsi a befektetői társadalom, mivel ez választ ad arra a kérdésükre, hogy mit történne, ha az adósságválság miatt újabb recesszióba süllyedne a kontinens gazdasága - írja a Wall Street Journal.

Az ingatlanfejlesztő Ronald Tutor a Walt Disney vállalattal tárgyal a Miramax filmstúdió megvásárlásáról. Az üzletember mögé az a Colony Capital is beáll tőkét biztosítva, amelynek vezetője Michael Jackson Santa Barbara-i Neverland (Sohaország) nevű birtokában is befektetett. A Disney 6-700 millió dollárt kérhet a Miramaxért - írja a Bloomberg.

(origo)

Címkék: imf filmipar nyugdíjrendszer nyugdíjkorhatár banki stresszteszt walt disney co.

A bejegyzés trackback címe:

https://hirdobalo.blog.hu/api/trackback/id/tr372137737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása